Recepten
Er zijn dagen dat je het graag simpel houdt. Je eet een paar appels, later een paar bananen, in de avond een grote salade of een smoothie. Tussendoor drink je water of kruidenthee. In het begin at ik wat meer gedroogd fruit tussendoor, dadels, abrikozen. Soms een paar noten, bv een paar paranoten.
Wil je een smoothie dan is een goede blender natuurlijk belangrijk. Een Vitamix blender is super sterk.
Als je echt wilt uitpakken dan is een droogoven ook leuk. Ik maak bijvoorbeeld in de droogoven:
- lijnzaadkrackers* die ik later evt beleg met avocado en tomatenpoeder.
- doperwten/sperziebonen/tomaat met wat coconut amino’s (lekker door een salade).
- wraps (om te vullen met sla) en pannenkoeken.
Recepten:
Lijnzaadkrackers:
Mix 1 kop versgemalen lijnzaad (malen in een koffiemolen) of geweekte lijnzaad met wat water. Zoveel water dat je het nog wel wat door kan roeren, maar niet te veel water. Eventueel wat zout er door, tomaatpoeder of andere kruiden. Schep op een bakvel en maak plat, ongeveer de dikte van een pannenkoek. Ongeveer 14 uur in de droogoven.


Doperwten/sperziebonen/tomaat mengsel:
Meng wat doperwten/sperziebonen/tomaat, evt met een paar eetlepels coconut amino’s. Spreid uit op een bakvel. 1 of 2 uur in de droogoven. Dan is het klaar voor door een salade.

Wraps:
Meng verschillende groentes, bv courgette/spinazie/ui met lijnzaad/psylliumvezels. Verschillende recepten hiervan zijn online te vinden. Je kunt de wraps vullen met sla ed.
Je kunt ook een pannenkoek van banaan en chiazaad maken in de droogoven. Prak 1 of 2 bananen door een paar eetlepels chiazaad. Op een bakvel zo’n 15 uur in de droogoven.


Smoothie:
Neem rauwe spinazie of paksoi, 2 bananen, wat diepvriesmango en doe er water bij (afhankelijk van de inhoud van je blenderkan). Ik doe er helemaal aan het eind lijnzaadolie bij. Evt wat citroensap of een avocado of een paar druiven er door voor de smaak. Voor gezonde recepten kun je ook kijken bij SmoothieShred.com

Salade:
Ik maak de laatste tijd een mix van wortel/bloemkoolrijst (uit de keukenmachine), versierd met avocado, tomaat, komkommer, olijven. Ik doe er graag wat tomaatpoeder door en evt. wat coconut amino’s.


De laatste salade is bloemkoolrijst. Daarbij een mengsel van doperwten/sperziebonen/tomaat. Wat avocado. Een sausje van geweekte cashewnoten met tomaatpoeder en wat kerrie. Stukjes Pease Maker (niet rauw, wel vegan).
